29 dae gelede
Halfmaantjies
vyfster: Die koekies is out of this world.foto verskaf  ~ 

Lewer 40-50 koekies.

Bestanddele:

250 botter, teen kamer­temperatuur

5 ml vanieljegeursel

5 ml karamelgeursel

200 ml strooisuiker

1 eier

60 ml melk

200 g bruismeel

300 ml koekmeel

100 g amandels, gekap

Om die koekies te bestryk:

60 ml rooswater gemeng met 125 ml water

Om die koekies te doop:

versiersuiker, gesif

Metode:

1. Voorverhit die oond tot 180° C. Bespuit ’n bakplaat met kleefwerende sproei.

2. Klits die botter, vanielje- en karamelgeursel en suiker tot lig en donsig. Voeg die eier en melk by en meng goed.

3. Sif die bruis- en koekmeel in ’n afsonderlike bak en voeg die amandels by.

4. Voeg die helfte van die meel by die botter en meng goed. Voeg dan die ander helfte van die meel by en knie liggies totdat ’n gladde deeg vorm. Gebruik ’n oppervlak wat liggies met meel bestrooi is.

5. Vorm gelykvol eetlepels deeg in halfmane en plaas dit ongeveer 3 cm uitmekaar op die bakplaat. Bak 15 minute of totdat die koekies effens verbruin.

6. Plaas die brosbrood op ’n draadrak, bestryk met die rooswater en doop in die gesifte versiersuiker.

Meer Stories

Lewer kommentaar op hierdie artikel
0 reaksies
Lewer kommentaar
Kommentaar 0 oorblywende karakters